Duurzaamheid

Denk groen

Onze inzet om het milieu en de gezondheid van de mens te verbeteren, is een van de belangrijkste punten in ons pad naar duurzaamheid. Slalom ontwikkelt zijn assortiment vanuit het idee dat bij elk product gebruik, duurzaamheid en recyclen centraal staan. Zo bestaat 1 kilogram vilt uit 30 plastic flessen. Wanneer de panelen niet meer gebruikt kunnen worden, worden de panelen hergebruikt om kleding te maken. Zo werkt er gewerkt aan de circulaire economie. 

Neem doelgerichte acties

Om een hoge kwaliteit van producten te kunnen garanderen en daarbij te voldoen aan de milieu standaarden, is Slalom voortdurend bezig met het zorgvuldig kiezen van al haar samenwerkingen. Alle partners, leveranciers en alle andere partijen in de productie en verspreiding van de productlijn zijn daarom zorgvuldig gekozen. Een voorbeeld hiervan is het kiezen voor een producent van wol die dichtbij de vestiging van Slalom te vinden is. Zo werd er voorheen gewerkt met een bedrijf uit Nieuw-Zeeland, sinds een paar wordt er gewerkt met een bedrijf uit Engeland. Dat scheelt zo’n 16.000 km aan transport tijd en dus uitstoot van uitlaatgassen. Slalom Nederland bevestigd haar aanleg en interesse voor de natuur en duurzaamheid.

Er is niet alleen speciale aandacht voor de keuze van de materialen en hoe deze gebruikt worden, maar ook de productie van deze producten zijn voor Slalom Nederland belangrijk. 

Green label

Slalom gebruikt altijd en overal, waar mogelijk, groene producten. Deze producten zijn gerecycled en recyclebare materialen. Alle Slalom producten zijn gecertificeerd met het GREENGUARD label. Dit certificaat verzekerd dat de producten die gebruikt worden voor binnen gebruik voldoen aan de strikte limieten van chemische uitstoot die bijdrage aan het ontwikkelen van duurzamer interieur. Doordat de producten dit label hebben zijn deze breed inzetbaar. Het is toegestaan om de producten te plaatsen op plekken waar gezondheid erg belangrijk is.

GREENGUARD Gold heeft nog striktere criteria, deze zijn vooral gericht op de veiligheid van de kwetsbare mensen (zoals kinderen of ouderen). Met dit label kan men met deze producten werken in omgevingen als scholen of verzorgingshuizen. 

Greenguard logo

Puur natuur

Het duurzaam maken van het productieproces betekend ook het gebruiken van natuurlijke grondstoffen met minimale energie investering. Daarom worden er vooral natuurlijke producten gebruikt bij het productieproces.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is gebaseerd op het concept van het delen van duurzaamheid op elk strategisch niveau. Onze verpakkingen worden dan ook geproduceerd met aandacht voor het proces, grondstoffen en met het oog op recyclen. Daarnaast worden de producten dichtbij huis gekocht, waardoor het vervoer hiervan wordt verminderd. Ook het verpakkingsmateriaal is gemaakt van herbruikbaar materiaal. 

Gerecycled materiaal

Slalom combineert ook met thema’s als ruimtelijke gevoeligheid, akoestiek en ecologie door de wil om gerecyclede materialen (bijvoorbeeld PET) te herwaarderen. Om een ​​reeks gerecyclede panelen te creëren die ook aan het einde van hun levensduur kunnen worden gerecycled. Omdat het onmogelijk is in de huidige samenleving om 100 procent herbruikbaar te zijn, wordt er gestreefd naar een zo hoog mogelijk percentage. De producten van Slalom zijn altijd tussen de 75 en 96 procent recyclebaar. Zo legt Slalom Nederland haar focus op duurzaamheid

De mogelijkheid om onze producten te recyclen wordt onmiddellijk voorzien tijdens de aanmaakfase. Prioriteit wordt gegeven aan vermindering van afval en het motiveren tot hergebruik.