Duurzame, akoestische bureauschermen voor een goede thuis werk ervaring.

Thuis werken behoort tot het nieuwe normaal. Echter zijn de mogelijkheden tot thuiswerken niet voor iedereen hetzelfde: waar de één thuis een kantoor heeft, zit de ander aan de keukentafel met afleiding van alle gezinsleden. Hiernaast vragen online calls ontzettend veel energie.

Slalom biedt verschillende mogelijkheden om thuiswerken zo prettig en gemakkelijk mogelijk te maken. Door gebruik te maken van akoestische elementen in je thuiskantoor, verbeter je niet alleen de akoestiek, maar creëer je ook een eigen ruimte. Een goede akoestiek verbetert de concentratie, waardoor je meer gedaan krijgt op een dag.

Een product dat het thuiswerken stukken gemakkelijker maakt is de Phone Booth. Dit product creëert een persoonlijke ruimte door middel van de 4 akoestische panelen. Deze panelen zijn gemakkelijk in en uit elkaar te schuiven. Hierdoor wordt als het ware een akoestische cocon gecreëerd. Ook na deze coronaperiode is de Phone Booth goed te integreren in uw kantoor.

De voordelen van de Phone Booth:
  • Akoestisch comfot
  • Snel & eenvoudig op te zetten
  • Beschikbaar in alle kleuren
  • Ook verkrijgbaar in antibacteriële afwerking
  • Gemaakt uit gerecycleerde materialen

Volgens verschillende onderzoeken gaat de huidige manier van werken gevolgen hebben voor het leven op kantoor. De meeste mensen geven aan een combinatie tussen thuis werken en naar kantoor gaan, het prettigst te vinden. Bij (deels) thuiswerken is een fijne en gezonde thuiswerkplek echter wel essentieel!

Met deze tips kunt u uw werkplek aangenamer te maken. Deze 5 tips maken het werken in uw eigen huis een stuk aangenamer en makkelijker vol te houden.

1. Creëer je eigen ruimte

Wanneer je niet de mogelijkheden hebt om in een eigen kantoor te werken in huis, zul je een eigen ruimte moeten creëren. Dit kan je doen door jezelf af te zonderen van de rest van het huis. Denk aan een  paneel of de  Phone Booth – hiermee creëer je letterlijk een afgesloten ruimte, die ook omgevingsgeluiden kan verlagen. Hiermee ontstaat er als het waren een eigen thuiskantoor!

2. Goed licht

Licht is erg belangrijk voor je eigen in thuiskantoor. Zorg dat je recht boven je werkplek een lamp hangt. wanneer deze achter of van de zijkant komt, kan dit voor irritaties zorgen gedurende de werkdag. Ook tijdens meetings ben je niet goed zichtbaar op je webcam, dit geeft ruis.

3. Een goede akoestiek

Een goede akoestiek is noodzakelijk voor een fijne werkplek. Naast dat een goede akoestiek zorgt dat je zelf een betere concentratie kan vasthouden tijdens het werk, zorgt het ook voor minder afleiding tijdens verschillende online meetings. Door een slechte akoestiek ontstaat er veel nagalm. Dit maakt vergaderen onaangenaam en vermoeiend voor je collega als voor jezelf.

4. Plaats jezelf in de hoek

Wanneer je de werkplek thuis gaat inrichtne, plaats je hoof dan niet richting een muur of in de hoek. Door jezelf met je rug naar dem uur te plaatsen kan je de ruimte in kijken en geeft dit een ruime gevoel. Als je daarbij ook nog naar buiten kan kijken zal dit een prettig effect hebben op je werkervaring door de dag heen.

5. Zorg dat je je werkplek kan opruimen

Een van de belangrijkste aspecten is het opruimen van je werkplek. Wanneer jouw keukentafel overdag veranderd in een werkplek is het essentieel om deze aan het einde van de dag te kunnen opbergen. Als je dit niet doet, kan je dit in de avond nog herinneren aan je werk – en is dit niet altijd wat je wilt

Zoals eerder al gezegd is, zal werken op kantoor de komende jaren anders zijn dan voorheen. Mensen zullen vaker thuis werken dan dat zij op kantoor zijn. Het kantoor zal meer en meer de functie van ontmoetingsplek krijgen. De thuiswerkplek zal vaker worden gebruikt, en het goed en gezond inrichten hiervan is dan ook enorm belangrijk voor je werkervaring én je productiviteit.